Dingen die ik heb geleerd van 20 jaar werken in de SEO-industrie

Een SEO-professional zijn heeft zijn uitdagingen en zijn beloningen.

Na meer dan 20 jaar in de SEO industrie te hebben gewerkt, ben ik veel gaan leren over mezelf en de eigenaardigheden die komen kijken bij het optimaliseren van websites.

Ik begon mijn carrière in 2000 met het optimaliseren van mijn pet supply website voor zoekmachines Excite en Lycos.

Ik leerde van Microsoft’s bCentral for Business nuttige tips en aanmelding bij zoekmachines.

Mijn carrière nam een wending toen ik van de huisdierindustrie naar de SEO-industrie sprong en voor een bureau werkte.

Sindsdien heb ik SEO als consultant en in-house beheerd voor startups, middelgrote en zakelijke organisaties.

Ik beheer nu SEO voor een van de grootste en bekendste bedrijven in de technologiewereld en door de jaren heen ben ik veel gaan leren.

Nu ik mijn 20-jarige leeftijd heb bereikt, vond ik het de perfecte timing om de 20 belangrijkste lessen die ik heb geleerd bij het werken in SEO te delen, omdat het landschap van zoekmachineoptimalisatie drastische wendingen heeft gemaakt.

ADVERTENTIE
LEES VERDER
Daarmee zijn lessen geleerd uit 20 jaar werken aan veel verschillende soorten websites en organisaties.

1. Dingen veranderen
In de beginjaren van SEO was het optimaliseren van een website minder een uitdaging dan waar SEO-professionals vandaag de dag mee te maken hebben.

Je kon een paar trefwoorden kiezen om in de inhoud van een website te werken, in de titel, de beschrijving en de meta-tag van het trefwoord.

Ze zouden de website voorleggen aan zoekmachines en verschillende mappen om de site te vinden zou het verkeer en het bedrijfsleven zou halen.

Er waren geen keyword tools of analytics, maar er was ook niet veel concurrentie.

Nu zijn er meer complexe algoritmen die spam en black hat SEO tactieken uitfilteren.

Er is personalisatie, lokalisatie, machinaal leren, neurale matching, RankBrain, en E-A-T (Expertise, Authoritativeness, en Trustworthiness).

We hebben inzicht in trefwoorddata, complexe datagestuurde omgevingen, analytics en datawetenschap die de strategieën die we kiezen voor optimalisatie aansturen.

SEO is een complexe en uitdagende wereld geworden die zich steeds verder ontwikkelt.

ADVERTENTIE
LEES VERDER
2. 2. SEO werd gedomineerd door Mannen – Niet meer.
Omdat ik een vrouw ben in SEO, heb ik aandacht besteed aan mijn omgeving en de mensen die ik in deze industrie heb leren kennen.

In de beginjaren werden zoekpublicaties, agentschappen, conferenties en gerenommeerde blogs gedomineerd door onze mannelijke tegenhangers.

Er is veel gespeculeerd over de vraag waarom dat zo is, maar het aantal vrouwen dat in SEO zit – en degenen die worden erkend voor hun werk – is aan het veranderen.

Ik heb meer vrouwen gezien die solliciteerden en interviewden voor rollen die ik open had.

Er spreken meer vrouwen op conferenties dan in het verleden.

Er is zelfs een Women in Tech SEO organisatie gestart door Areej AbuAli, die de manier waarop SEO pro’s naar vrouwen in onze industrie kijken aan het veranderen is.

De vrouwen in SEO hebben vandaag de dag allemaal de early adopters van SEO, waaronder Rhea Drysdale, Dana Lookadoo, Ann Smarty, Lisa Myers, Jackie Hole, Laura Lippay, Cindy Krum, en mijn persoonlijke beste vriendin en mentor, de mede-oprichter van SEOMoz.com, Gillian Muessig.

Begin vandaag nog met het verbeteren van uw PPC-prestaties
Het bekroonde platform van Adzooma is nu gratis.

Probeer het gratis
ADVERTENTIE
Deze dames leiden de industrie en effenen het pad voor de vrouwen die nu SEO in de schoot geworpen hebben.

Je kunt vrouwen in SEO ondersteunen door ze een vervolg te geven op Twitter (bekijk mijn SEO Vrouwen lijst en Enterprise SEO Vrouwen lijst) en geef ze een plaats aan de tafel.

3. 3. Het is meer dan alleen het weten van SEO
Een SEO-professional die zich buiten zijn of haar rol en verantwoordelijkheden houdt, maakt een creatieve aanpak van het oplossen van problemen mogelijk.

SEO gaat over:

Het kennen van de trefwoorden die een gebruiker zoekt.
Hij begrijpt waarom hij zoekt en wat hij van het resultaat verwacht.
Als u verder gaat dan zoekwoorden in de inhoud, de URL-structuur en de gestructureerde gegevens, laat u uw gebruikers zien dat uw site precies is wat ze zoeken.

Het hebben van een oog voor design, een gevoel voor bruikbaarheid, marketing in de richting van een doelpubliek en het begrijpen van de technologie die een site laat draaien, zal helpen bij het algehele succes van SEO.

4. 4. Techniek is belangrijk
Ik kan rekenen op beide handen het aantal keren dat ik ben afgewezen voor rollen in SEO omdat ik niet technisch genoeg was.

Hoewel ik misschien mijn carrière als ontwikkelaar ben begonnen en ik probeerde de nieuwste technologieën bij te houden, leek ik voor sommige functies vaak te kort te schieten in mijn kennis.

Tien jaar geleden maakte ik er mijn doel van om de slimste in technische SEO te zijn die ik kon en om te weten hoe ik aan een grootschalige website – zowel backend als front-end – kon werken, net zoals het engineeringteam dat zou doen.

Dat harde werken heeft zijn vruchten afgeworpen in mijn carrière.

Ik kan delen van de site bewerken zoals elke engineer dat zou doen (wat handig is bij het zoeken naar een oplossing voor SEO) en ik ben in staat om creatieve oplossingen te bedenken voor extreem complexe problemen.

https://www.elrubioloco.comhttps://www.mydesiredeal.comhttps://dsmbaancircuit.nlhttps://www.mondoimmobiliare.eu/ – http://www.phoenix-werke.dehttp://swankylinks.comhttp://soneyfabrics.comhttp://orangegrovemotel.comhttps://www.ledinbouwspot.behttps://www.led-forum.nlhttps://www.grey-blog.be https://www.sknetblogs.behttps://www.asm-blog.comhttps://www.7k31.comhttp://www.hostareus.comhttp://www.paddlepowerkayaks.comhttp://www.stamer-reflex.comhttp://www.staplijst.comhttps://www.vansoncranes.comhttps://www.swamp-gas.comhttp://www.wacohog.comhttp://www.rentmysim.comhttp://www.hotel-appartementen.behttp://www.vertcerise.shophttps://www.residenzadelsole.euhttps://www.grafika-design.euhttp://aj-creatives.com/

5. 5. Relaties zijn belangrijk
Om succesvol te zijn bij SEO moet je meer weten dan alleen de best practices.

ADVERTENTIE
LEES VERDER
Ik zeg vaak dat 90% van het succes in SEO afhangt van de mensen met wie je werkt.

Als je ingenieurs, content-schrijvers, ontwerpers en zelfs de stakeholders binnen een organisatie niet kunt overtuigen, dan zal de optimalisatie van de inspanning laag zijn en kan dit leiden tot een gebrek aan resultaat.

Als leiderschap binnen een organisatie niet begrijpt of gelooft in SEO, dan krijgt het werk dat SEO ondersteunt geen prioriteit en kan het dus maanden duren of nooit gedaan worden.

Als contentschrijvers SEO niet begrijpen, dan zullen ze zich geen zorgen maken over het evenwicht van trefwoorden en synoniemen.

Als de ingenieurs zelfgenoegzaam zijn over de optimalisatie dan zal de site problemen hebben die de kwaliteit van het domein naar beneden drijven.

Ik spreek hier in meer detail over in mijn Search Engine Journal artikel Waarom Enterprise SEO een kampioen nodig heeft.

Het krijgen van buy-in van anderen en het vinden van uw kampioen binnen de organisatie zal helpen om het werk voor SEO af te ronden en uiteindelijk de resultaten voor het bedrijf te verbeteren.

ADVERTENTIE
LEES VERDER
6. 6. Ruzie zonder ruzie
Zoekmachine optimalisatie is vaak afhankelijk van de SEO strijd om het werk gedaan te krijgen.

Hoewel frustratie een dagelijkse praktijk is in deze industrie, heb ik geleerd dat het argumenteren van mijn zaak me nergens toe brengt en zeker geen werk oplevert voor SEO.

Het vinden van creatieve manieren om het belang van het doen van het werk dat nodig is voor SEO uit te drukken vergt finesse en geduld.

Het laten spreken van cijfers en kleine overwinningen en deze op een schone, precieze manier presenteren, zal vaak een buy-in voor u krijgen van de mensen die de beslissingen nemen.

7. 7. Begrijp uw gebruikers
Door de tijd te nemen om de mensen te begrijpen waarvoor u optimaliseert, krijgt u niet alleen resultaten, maar worden gebruikers ook aangemoedigd om de actie te voltooien die het bedrijf nodig heeft om inkomsten te genereren.

Ik zal mijn zoekwoorden vaak taggen met wat de gebruiker probeert te begrijpen wanneer hij of zij die term zoekt en de strategie rond die intentie sturen.

Een goed voorbeeld is met een ecommerce website.

ADVERTENTIE
LEES VERDER
Een zoektocht naar een “stropdas” kan alles betekenen van een herenstropdas of vlinderdas, een spoorwegstropdas of zelfs een draaiende stropdas.

Als een gebruiker specifieker is met het sleutelwoord “stropdas” dan kan hij zoeken naar een stropdas om te kopen of zoeken naar manieren om een stropdas te knopen.

Door de tijd te nemen om te begrijpen wat de bedoeling van de gebruiker is en het creëren van de inhoud die overeenkomt met de bedoeling van die gebruiker zal uiteindelijk helpen uw SEO.

8. Het is een Nuance
Er is een bepaald ambacht om SEO goed te krijgen.

Het is niet een berekening, formule of exacte strategie om te volgen die elke keer resultaten oplevert.

Het gaat over:

Begrijpen wat gebruikers zoeken en dat afstemmen op de inhoud van de website.
Het begrijpen van de concurrentie en weten wat je moet doen om de positie boven hen te verkrijgen.
De tijd besteden aan wat belangrijk is – het toevoegen van gestructureerde gegevens, het schrijven van titeltags en het maken van beschrijvingen waarop gebruikers zullen willen klikken, evenals URL-hiërarchie die overeenkomt met de navigatie, zodat zoekmachines de onderwerpstroom van de site begrijpen.
9. Een verhaal vertellen
SEO gaat over het vertellen van het verhaal dat u wilt dat zoekmachines over uw site weten.

Als het een e-commerce website voor schoenen is, vertel dan aan Google dat je schoenen verkoopt en voeg inhoud toe:

Hoe je schoenen past.
Hoe kies je het juiste paar schoenen voor een specifieke gelegenheid.
Misschien zelfs wat te zoeken in de kwaliteit van de schoenen.
Bij het optimaliseren van een site heb ik geleerd om het volledige verhaal te vertellen en te presenteren op een manier die zoekmachines kunnen verteren en volledig te begrijpen waar de site over gaat.

10. 10. Agentschap is anders dan in-House
Ik heb gewerkt voor een bureau, als consultant en in house voor startups en grote organisaties.

Ik heb geleerd dat het werken voor een bureau op websites van klanten totaal anders is dan in een organisatie en het werken aan slechts één website.

Bij uitzendwerk ligt de focus op het tevreden houden van de klant. Dit behandel ik in mijn artikel Partnering met een Enterprise SEO Agency: Wat je moet weten.

Een deel van het houden van de klant is het verkrijgen van resultaten.